Gezond gewicht

Als u gezond en matig eet, en voldoende beweegt, blijft u goed op gewicht. Een gezond gewicht betekent dat uw zogenoemde Body Mass Index (BMI) hoger is dan 18,5 en lager dan 25. Om uw BMI te bepalen moet u uw gewicht delen door het kwadraat van uw lichaamslengte. Best een ingewikkelde berekening dus. U kunt ook op de website Voedingscentrum.nl kunt u eenvoudig uw leeftijd, lengte en gewicht invoeren. De rekenmodule bepaalt dan uw BMI.

Hebt u ernstig ondergewicht of juist overgewicht, dan kunt u bij uw huisartsenpraktijk aankloppen voor hulp om aan te komen of juist af te vallen.

Hebt u een chronische ziekte zoals diabetes, hart- en vaatziekten of COPD en helpt het vaak enorm om goed op gewicht te blijven. Uw huisartsenpraktijk kan u daar bij helpen, samen met een diëtist.

Meer informatie

  • Informatie over onze zorg bij chronische aandoeningen (inclusief de hulp van een diëtist) vindt u op de pagina's over ketenzorg bij COPD, ketenzorg bij diabetes mellitus type 2 en ketenzorg bij hart- en vaatziekten.
  • Goede, betrouwbare informatie over overgewicht vindt u op Thuisarts.nl.
  • U vindt op Thuisarts.nl ook goede informatie over eetproblemen.

Uw Zorg

Uw Zorg

De verantwoordelijkheid voor uw leven ligt bij u. Ook als u ziek bent. Ook als u te maken krijgt met een chronische aandoening of blijvende beperkingen.

Lees verder